Vad finns det att göra för oss som bor i området?

Nöje

Ett flertal restauranger finns inom bekvämt gångavstånd. T.ex. restaurangen vid och delvis på bryggan i Pampas Marina, en välkänd libanesisk restaurange i Huvudsta Centrum, flera restauranger i Solna Centrum med bl.a. en japansk restaurang samt i Sundbyberg som kan ståta med Grand Garbo och flera pubar med bl.a. O'learys. Allt inom ett gångavstånd på ca 15 - 20 minuter. Och skulle inte utbudet räcka till tar det inte mer än 8 minuter till Stockholms innerstad...

Kultur

Bygatan ligger mycket naturnära och i en gammal kulturbygd i anslutning till Huvudsta slott. Det var där som Anckarström planerade sitt attentat mot Gustaf III. Det är nära till vackra promenader längs vattnet till Ulvsundasjön där fina grönområden har bevarats. Vill man ta långa promenader kan man fortsätta längs Karlbergskanalen ända till Stockholms Stadshus (en promenad på ca 5 - 6 km) eller kanske promenera för att slutligen ha picknick framför Karlbergs Slott.

Skolor

I anslutning till området finns flera förskolor, låg- och mellanstadieskolor såväl som en specialskola för dyslektiker, en specialskola och förskola för handikappade barn samt en högstadieskola.

Sport och Motion

På bekvämt gångavstånd till våra fastigheter hittar du många anläggningar för fritidsaktiviteter. Nära Bygatan finns Huvudstafältet med många gräsplaner och en grusplan för olika bollsporter. På någon minut kommer du till tennisbanor som vintertid förvandlas till en konstfryst skridskoplan, liksom boulebana och inhägnad grusplan för fotboll.
För de yngre finns en bemannad lekpark/fritids och på gångavstånd en 4H-gård. Huvudsta Ridskola ligger också inom bekvämt räckhåll tillsammans med bassängbadet med 50-meters banor och barnbassäng.
Föredrar du att bada utomhus, kan du bada direkt i Ulvsundasjön, som står i förbindelse med Mälaren och bjuder på klippbad eller bad från strandkanten. Lika nära hittar du även Huvudsta Kanot- och Kappseglingsklubb samt en segelskola för ungdomar.
Dessutom finns Solnahallen med en rad olika evenemang och naturligtvis Råsunda Stadion.
Ett besök på Granbacka Motionsgård med möjlighet att träna styrketräning, aerobics, spinning och allt det andra kan säkert ytterligare öka livskvalitetén hos vem som helst!
Allt inom gångavstånd och utan att du behöver korsa trafikerade vägar.